Gledališka produkcija

Mamma Mia! (2015)

Muzikal Mamma Mia! oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine Abba. Vse od njegove premiere leta 1999 na West Endu v Londonu, si ga je v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo prek 54 milijonov gledalk in gledalcev. Ljubezensko zgodbo, ki se odvija v romantični Grčiji, pod režiserskim vodstvom Juga Radivojevića, ustvarja 41-članska igralsko-pevska zasedba: Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Lea Bartha, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak - Gojc, Matjaž Kumelj, Marjan Bunič in drugi.

Abbine legendarne glasbene uspešnice so leta 2015 v Križankah pod dirigentsko taktirko Patrika Grebla prvič zadonele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj.

 

Prospot d.o.o. je koproducent muzikala Mamma Mia! v Srbiji, Hrvaški in Makedoniji, pripravljaju pa se tudi predstave v Romuniji in Bolgariji.

 

 

 

 

 

Moje pesmi moje sanje (2008)

Po scenariju za razvpiti muzikal The Sound of Music (Moje pesmi moje sanje), ki je s svojimi evergreeni postal že filmska klasika, smo po duhovito izvirnem in pogovorno obarvanem prevodu Andreja Rozmana - Roze v Sloveniji prvič uprizorili istoimenski gledališki muzikal. Razlog za njegovo uprizoritev ne tiči le v šarmu in vnovični popularnosti tega žanra, ampak se »skriva« predvsem v tematiki, ki jo scenarij filma Moje pesmi moje sanje ob melodramatskih tonih »opeva«.

 

Ljubim te - spremeni se!

Ljubim te – spremeni se! je komični muzikal o ljudeh, ki skušajo vzpostaviti in ohraniti stik. Ta izjemno zabaven gledališki kolaž nam govori o nam dobro znanih dogodkih in odzivanjih nanje. Nekatere situacije smo namreč preigrali sami, druge so se zgodile našim najbližjim, a smo v njih prav tako sodelovali vsaj kot opazovalci in ocenjevalci. Igra je zabavna, ker nas opozarja, da skušamo kar naprej spreminjati (in popravljati) druge, v resnici pa ljubimo njihovo drugačnost.

 

Moped show v živo

Moped show v živo – gledališka predstava je nedvomno zaživela kot ptič feniks z mnogoterimi štosi, šalami, vici, songi, mjuzikli – starimi in novimi - s poezijo, recitacijami in še čem, kar je znal »vkup sklanfati« samo Tof. Tudi nova zasedba je na moč zanimiva: nepogrešljiva Simona H2O, Roman Končar in glasbenik Miran Juvan. Če dodamo še kostumografijo Mete Sever in koreografijo Mojce Horvat ter še nekaj nepogrešljivih gledaliških sodelavcev, potem je kot na dlani, da bo Moped show v živo predstava brez konkurence.

 

 

pixel

Kontakt

PROSPOT d.o.o.

Langusova 22

SI-4240 Radovljica

 

T: +386 4 530 50 72

F:  +386 4 530 50 71

M: +386 41 88 66 66

E: info@prospot.si