Kdo smo?

 

Skupina akademsko izobraženih glasbenikov Link.Art prihaja iz različnih glasbenih okolij. Delujejo v Radovljici, v Linhartovem mestu, kar so si vzeli za izhodišče svojega ustvarjanja. V imenu Link.Art sta skrita Linhartovo mesto kulture in ustvarjalnost očeta slovenske posvetne dramatike A. T. Linharta, ki je zložil tudi dva samospeva.

 

Posebnost skupine je gotovo v pestri in zanimivi zvočni sliki. Od srednjeveškega in baročnega zvena, nas popeljejo do sodobnih popevk in filmske glasbe... V njihovi glasbeni predstavi potujejo skozi prostor in čas in različne glasbene stile. Poseben čar skupine je njena zvočna podoba, saj se presenetljivo ujemajo zvoki čembala, harmonike, ukulele, kontrabasa in še nekaterih inštrumentov.  Ljube so jim avtorske priredbe domačih in tujih ljudskih pesmi, med igranje in vokal pa vpletajo kratke prizore iz Linhartove komedije "Županova Micka" ter zafrkljive in duhovite "Vaje v slogu" Raymonda Queneauja.

 

Pri sestavi glasbenega programa so k sodelovanju povabili slovenske umetnike, delujoče doma in v tujini. S svojimi deli ali priredbami so se na svoj izviren način skupini odzvali Anton Kolar, Matjaž Jarc, Igor Lunder in Slavko Avsenik ml.

 

Milan Dekleva o Link.Art

 

Kot Linhart - to so sami poligloti,

cel svet je njihov dom na zvočni poti.

Popevke znajo, klasiko in narodne balade,

plesne poskočnice in odrske komade.

 

Če "link" je zveza, "sin" pa greh, 

so kakor angelčki, ki jih ne moti smeh,

saj komur poje duša, dela art

in ko zagode, je nebeški bard.